Description only available in Dutch
Kerstproductie over overleven, vriendschap en solidariteit


In de kerstproductie Jungleboek wordt er een verband gelegd tussen het ‘coming-of-age' verhaal van Mowgli in de jungle, en kinderen die in deze tijd moeten opgroeien in oorlogsgebied en vluchtelingkampen. Het is overleven in de jungle. Het vluchtelingenkamp ten noorden van Calais vlakbij de Kanaaltunnel kreeg niet voor niets de naam ‘Jungle van Calais'. Hoe overleef je in de harde wereld van vandaag, waarin miljoenen mensen op de vlucht zijn? Hoe is het om op te groeien in een land waar je niet geboren bent? Is er ook ruimte voor vriendschap en solidariteit?


De Stadsschouwburg Utrecht vindt het belangrijk dat er in Utrecht in de kerstvakantie een voorstelling te zien is voor jong en oud. Daarbij moet iedereen in de gelegenheid zijn om deze productie te zien. Ze nodigen daarom een groot aantal mensen uit voor wie de toegangsprijs een drempel is om te komen. Ook nodigen ze voor iedere voorstelling een groep asielzoekers uit.


De uitdaging is in financieel opzicht groot. Mede dankzij de bijdrage van de Triodos Foundation heeft deze productie toch tot stand kunnen komen.