Description only available in Dutch
Veilig licht en powerbanks op zonne-energie voor slachtoffers op Puerto Rico


Er zijn 1.2 miljard mensen in de wereld die geen toegang hebben tot het elektriciteitsnet, zij zijn afhankelijk van giftige en gevaarlijke kerosinelampen. De WakaWaka Foundation biedt een veilige, duurzame en zelfvoorzienende bronnen van energie en licht op basis van zonne-energie aan mensen die leven in extreme armoede, “off the grid” of in noodgebieden.


In september 2017 werd Puerto Rico geraakt door orkaan Maria, de heftigste natuurramp die het gebied heeft geraakt tot op heden. WakaWaka en haar partners hebben direct de handen ineen geslagen en WakaWaka's als onderdeel van noodpakketten verdeeld onder de slachtoffers van de natuurramp. Grote delen van het eiland zaten maanden zonder stroomvoorziening. Door middel van deze WakaWaka's kregen slachtoffers toegang tot stroom en licht en konden zo op zoek naar slachtoffers, hun mobiele apparaten opladen en beginnen aan de wederopbouw van hun eigendommen.


Toegang tot energie is een noodzaak voor iedereen. Het hebben van licht en stroom betekent toegang tot educatie, communicatie, en tot de mogelijkheid om geld te verdienen. WakaWaka heeft met haar solar producten in verschillende noodsituaties hulp geboden, bijvoorbeeld voor Syrische en Afghaanse vluchtelingen, slachtoffers van aardbevingen in Nepal en gedupeerden van modderstromen in Sierra Leone.


In de nasleep van orkaan Maria zijn er, door de bijdrage van Triodos Foundation, 454 WakaWaka Power+ apparaten gedoneerd aan slachtoffers. Hierdoor kregen 1945 mensen toegang tot een betrouwbare bron van stroom en licht op zonne-energie.